Torna a l'inici

Estàs a: Caminada de Gósol > Caminades anteriors

La Caminada | Com arribar  | Caminades anteriors   | Colˇlaboradors  | Gósol    | Contactar  |

9a Caminada - 1996

Caminar! Tant que ho fèiem abans i tan poc que ho fem ara. Els metges ens ho recepten per fer salut. Ho veiessin els nostres avis que paguem per caminar, ells haurien pagat per no fer-ho.

 

Com canvien les coses! Tornem a descobrir que caminar és bonic i més si es pot fer en companyia i amb traçat marcat i controlat.

 

Abans es caminava tant de nit com de dia. Com s’hi anava sinó a les festes majors dels pobles veïns? Doncs caminant i amb aquella alegria de poder-hi anar amb la colla. Es feia el contraban a peu per les muntanyes per guanyar uns dinerons. S’anava al Pallars o a la Vall d’Aran a comprar bestiar; algú en un dia havia anat de Gósol al Pallars. Allò era caminar!

 

Deixem el passat i el cotxe a la plaça i comencem la novena caminada de Gósol, el petard ja ha esclatat. Fa bonic veure la sortida de tanta gent des de la plaça. Tots alhora emprenent el camí, poc a poc es van distanciant i es formen diferents grups. Es fan noves amistats caminant, parlant, mirant, a estones parant per passar els controls i menjar una fruita o fer un traguet.

 

Començarem pujant a camp obert, després un ample bosc us acollirà i us omplirà de flaires de pins i boixos. Els moixons acompanyaran els vostres passos amb els seus cants. Després les flors dels prats de vora el camí escoltaran les vostres converses, i us alegraran el caminar. Ara el camí us portarà vora una font i per descansar us regalarà la seva aigua fresca. Esmorzar, pujar i baixar altra vegada, i oblidant la suor i les pedres del camí, la caminada se us haurà fet curta. Haureu gaudit de la bellesa que el Creador ha posat en la natura i en la companyia dels amics.

 

El camí us tornarà cap a Gósol content d’haver escoltat les vostres converses, de sentir la petja del vostre caminar després de trobar-se sempre tan sol sense que mai hi passi ningú. El vell camí vol continuar essent camí, i caminant vosaltres l’heu ajudat.

 

I caminant, caminant tots junts, obrirem nous camins.

 

Bona caminada!

 

El Capellà de Gósol

Ramon Mª