Torna a l'inici

Estàs a: Caminada de Gósol > Caminades anteriors

La Caminada | Com arribar  | Caminades anteriors   | Colˇlaboradors  | Gósol    | Contactar  |

10a Caminada - 1997

Aquest any els Amics de la Caminada Popular de la Vall de Gósol havíem encarregat aquesta presentació a l’Honorable Sr. Agustí Carol i Foix, ex-conseller de la Generalitat de Catalunya, gosolà de soca-rel, i un dels promotors de la nostra Caminada, però no ha pogut ser, l’Agustí ens ha deixat. Des de més amunt, segur que farà la caminada per la seva estimada vall gosolana.

 

Camina que caminaràs, el camí ara planer ara costerut, sempre endavant, camps verds, pollancredes que ens obren el pas, la mandra s’escola per les prades, el camí segueix. El so de l’aigua que desgrana la seva cantarella ara ens barra el pas, pedres en mig del riu faciliten el camí.

 

El cant de la guatlla ens recorda que és l’estiu, el juliol calent ens rosega els peus, però camina que caminaràs, el camí porta cap al bosc. Les obres fresques fan pensar amb els erols embolcallats per la molsa i que encara els té amagats.

 

Les flors donen la benvinguda al caminant, els gerds anuncien el bon temps, fa calor però tothom camina, la natura ens acull amb dolcesa i ens ho dóna tot, tot és als nostres peus. Som acollits per les boscúries, pins, saliques, boixos. Ens trobem a la catedral de la natura, immersos, perduts, petits, com animalons que busquen la sortida.

 

Camina que caminaràs, fa calor, però el camí no s’acaba, els camins no s’acaben mai, els caminants prou ho saben. Canta la font, el brogit cada vegada és més fort, cal despertar de l’encanteri de la naturalesa. Se’ns fa present, la Fuiva, el Molí, la Plana, la Matella, pla Muniu, Sorribes, el Cadí, el Pedraforca, i no sé quants racons més de la Vall de Gósol.

 

Trobo amics, em diuen on he estat, que no m’han vist, jo hi era, tal vegada he volat per sobre la Vall. Recordo un serpent multicolor de gent que amb el cor obert i la cara alegre feien camí.

 

Camina que caminaràs, jo no estic cansat, aquest any he volat com dins d’un somni per sobre la vall gosolana.

 

Josep Sindreu Vidiella

Amics de la Caminada Popular de la Vall de Gósol