Torna a l'inici

Estàs a: Caminada de Gósol > Caminades anteriors

La Caminada | Com arribar  | Caminades anteriors   | Colˇlaboradors  | Gósol    | Contactar  |

24a Caminada - 2011

El meu pare va néixer a Gósol. El meu pare és de Gósol. Quina sort. Quina sort la seva i quina sort la meva. De vegades m’aturo a pensar que si no hagués estat així, potser avui encara no hauria visitat, encara no hauria gaudit, encara no hauria contemplat aquest POBLE. 

Què té Gósol? És una pregunta fàcil i difícil de contestar alhora. No és qüestió de tenir o no tenir, a Gósol s’hi ha de ser. Gósol és la gent, són les persones, és l’aire, és un estat d’ànim, és un sentiment. 

Gósol és llevar-se amb el Pedraforca nevat cridant bon dia. Gósol és fer un tallat al bar sense pressa ni agenda. Gósol és asseure’s a un banc de la plaça i deixar que passi el temps. I el temps no acaba de passar mai. I ens agrada. Gósol és mirar com plou darrera els vidres. Gósol és un mossèn amb barba llarga i una dona dels pans. Gósol és Festa Major, cosses, gegants. Gósol és gent gran, nens amb bicicleta, pilotes de futbol, piscina freda, vaques comptades. Gósol és un bon plat de senglar, verdura de l’hort i becaina digestiva. Gósol és amics de debò, família. Gósol és un hola continu i un adéu constant. Sempre cares conegudes, cares conegudes a Gósol. Gósol és una medicina, un calmant. Gósol és silenci, estels, misteri. Gósol és el primer petó, la primera borratxera, el primer ball. Gósol és records, imatges, moments. Gósol sempre hi és. Siguem lluny o a prop, Gósol és present. Gósol és llibertat, Gósol no té rellotge. Gósol és camins, pedres, sots. Gósol és caminar. Gósol és xiruques calçades. Gósol és Caminada. Descobrir i redescobrir indrets. Caminada és compartir històries, rialles i suor. És compartir botifarres i bóta. Caminada és aixecar el cap i respirar. Caminada és una festa. Caminada és passa rere passa. I anar caminant. 

Sort que el meu pare és de Gósol. I gràcies a la Caminada sóc el Xiru. 

Xavi Puig