Caminades anteriors

3a caminada – 1990

Per tot aquell amb l’afició de caminar i la inquietud de descobrir amb les cames altres indrets, és un motiu d’alegria veure com a mida que van passant els anys, cada cop més, va arrelant entre nosaltres l’esperit de recuperar per a l’ús general, allò que és més nostre, és a dir la terra i les seves tradicions.

Tradicionalment hem estat sempre un poble excursionista i emprenedor, doncs bé, avui tenim una mostra ben palpable d’aquest esperit. Els amics gosolans han invertit hores i més hores perquè ara, tots nosaltres coneguem amb el nostre esforç allò que ells tan estimen i ens ofereixen a través d’aquesta III Caminada Popular de la Vall de Gósol.

En el transcurs d’excursions fetes amb un company nordamericà em comenta sorprès que se li fa difícil explicar-se com és possible que haguem arribat a la situació d’abandó quasi absolut dels pobles de muntanya per una mal entesa civilització. Doncs bé, evidentment no està gaire de la nostra mà el reomplir aquestes valls amb la vida que tenien no gaire temps enrere, però el que sí podem fer fàcilment és participar en la tasca de recuperació dels ancestrals camins que comunicaven aquests pobles i que ja fa uns quants anys es ve practicant.

I, amics, la millor manera de fer-ho és acompanyar als de Gósol en aquesta labor participant en la caminada que, un cop més, tirarà enrere l’implacable temps i permetrà veure novament vius aquests llocs tan entranyables per tothom. Qui no sent com una mica seu el Pedraforca?

El moviment es demostra caminant, per això, cal que ja calli la Literatura i comenci a sentir-se el pas entre els caminants.

La Unió Excursionista de Sabadell com a entitat que creu en les marxes no competitives, vos convida efusivament a tots, organitzadors i participants, a seguir en aquesta línia de recuperació de la nostra història i és per això que, un any més, vos dóna la millor col·laboració que pot, es a dir, participar braç amb braç i colze amb colze fent pinya per anar endavant.

Bona caminada a tothom!

Francesc García Villanueva

Unió Excursionista de Sabadell

Vas fer aquesta caminada o n'has fet el recorregut posteriorment?

Deixa’ns un comentari explicant-nos què et va semblar. Ens serà molt útil per planificar les properes edicions!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.